logo-sociale-alliantie6

Documenten

Afdrukken

Wie zijn wij?

De Alliantie voor Sociale Rechtvaardigheid - ook kortweg Sociale Alliantie genoemd - is een initiatief van de vakbeweging, de kerken, de humanisten en uitkeringsgerechtigden. Het samenwerkingsverband begon in 2000 en is doorgegroeid naar een netwerkorganisatie waaraan ruim vijftig landelijke, regionale en plaatselijke organisaties en groepen deelnemen. Samen strijden zij voor een samenleving zonder armoede.

Missie

De gezamenlijk missie - kernachtig samengevat 'voor een samenleving zonder armoede' - is uitgewerkt in een vijftal manifesten:

Voorzitterschap

Het voorzitterschap van de Sociale Alliantie rouleert. Vanaf begin 2018 vervult Kitty de Jong, bestuurslid van FNV, voor twee jaar het voorzitterschap.
Zij nam het voorzitterschap over van  Willem Jelle Berg, vice-voorzitter van vakcentrale CNV.
Klik hier om te lezen wat haar hoog zit en wat zij met de alliantie wil aanpakken de komende tijd.

Verbindend netwerk

De Sociale Alliantie is een thematisch netwerk: er wordt in een open en flexibele structuur samengewerkt op basis van gezamenlijk geformuleerde centrale thema's. Vertrekpunt zijn de eigen activiteiten die de afzonderlijke organisaties ontwikkelen ten aanzien van de brede maatschappelijke problematiek van verarming en verrijking. De meerwaarde van de Sociale Alliantie is dat ze deze afzonderlijke activiteiten thematisch met elkaar verbindt.

Bijdragen

Het werk van de Alliantie wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de deelnemende (grotere) organisaties. Daarnaast ontvangt de Alliantie een solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen in Nederland via de commissie PIN.

 

logo cnvlogo cordaidlogo fnvlogo humanitas  logo iederin   logo kia  logo rvk  logo sunn

Afdrukken

Leden

logo cnvlogo cordaidlogo fnvlogo humanitas  logo iederin   logo kia  logo rvk  logo sunn

Afdrukken

Tegenbeelden

Er bestaan veel vooroordelen en stereotype beelden over uitkeringsgerechtigden en andere groepen met lage inkomens.
In deze rubriek laten wij in woord en beeld zien dat je er ook anders tegenaan kunt kijken. Bekijk de volgende items:

Afdrukken

Lokale aanpak

Nederland kent een enorm scala aan initiatieven van mensen, groepen en organisaties die de samenleving een socialer gezicht willen geven. Initiatieven van onderlinge hulp, van samenwerking, van protest tegen sociale misstanden. In een bestel waarin steeds meer is gedecentraliseerd naar gemeenten worden lokale initiatieven en beïnvloeding van gemeentelijk beleid steeds belangrijker.

De anti-armoedebeweging kan inspiratie putten uit de initiatieven die overal opbloeien. Daarom laten we in deze rubriek van de website voorbeelden zien. Klik op onderstaande artikelen om er meer over te weten te komen:

Afdrukken

Welkom

De Sociale Alliantie is een thematisch netwerk: er wordt in een open en flexibele structuur samengewerkt op basis van gezamenlijk geformuleerde centrale thema’s. Vertrekpunt zijn de eigen activiteiten die de afzonderlijke organisaties ontwikkelen ten aanzien van de brede maatschappelijke problematiek van verarming en verrijking. De meerwaarde van de Sociale Alliantie is dat ze deze afzonderlijke activiteiten thematisch met elkaar verbindt.

Voorzitter

Het voorzitterschap van de Sociale Alliantie rouleert. Vanaf begin 2018 vervult Kitty de Jong, bestuurslid van FNV, het voorzitterschap.
Zij nam het voorzitterschap over van  Willem Jelle Berg, vice-voorzitter van vakcentrale CNV.

Agenda 2014

  • 4 september Agendacommissie
  • Alliantiedagen
  • 10 oktober Rotterdam
  • 31 oktober Roermond
  • 5 november Beilen
  • 14 november Friesland
  • 27 november Agendacommissie
  • Gesprek met staatssecretaris Jetta Klijnsma (najaar)

 

 

Afdrukken

Wat mensen overkomt

De sociale Alliantie wil graag ervaringsverhalen van mensen in armoede onder de aandacht brengen. Verhalen van mensen van vlees en bloed zijn minstens zo belangrijk als cijfers en feiten over armoede in Nederland.

U vindt hier de volgende verhalen:

Wanneer u ervaringsverhalen kent of zelf uw verhaal wilt delen, laat het ons dan weten.
Stuur ons een mail via het contactformulier

Afdrukken

Laat je niet gek maken

Whocares (Een wereld van verschilmakers) heeft een site waarop de nodige relativeringen te vinden zijn over vluchtelingen en hun vermeende bedreiging van o.m. onze welvaart.
We laten hier een paar treffende afbeeldingen/cijfers zien waarmee de beeldvorming rond vluchtelingen in perspectief gezet wordt. Meer posters en filmpjes zijn te vinden op de website whocares.me.

laatjenietgekmaken-1

laatjenietgekmaken-2

laatjenietgekmaken-3

laatjenietgekmaken-4

Afdrukken

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo initiatief nu

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

Stimulansz
t.a.v. Ger Ramaekers / Sociale Alliantie
Postbus 2758
3500 GT Utrecht

mailadres2

Volg ons op sociale media