logo-sociale-alliantie6

Toelichting op activiteiten rondom de petitie 'De lokale solidariteit getoetst'

Petitie

Vanuit de landelijke Sociale Alliantie is de petitie via de griffies aan de 393 gemeenteraden gemaild. In enkele plaatsen wordt de brief lokaal ook aangeboden. Daarover zijn op 22 april afspraken gemaakt. Daarbij heeft de lokale groep de regie; de agendacommissie kan des-gewenst ondersteunen. Als er nog andere lokale groepen zijn die lokaal iets willen onder-nemen, dan horen we dat graag.

Lokaal

Om de brief tot een breed gedragen actie te maken, zou het mooi zijn als deze door jullie verder wordt verspreid. De brief is te gebruiken als een soort graadmeter of meetlat waar-langs je het plaatselijke armoedebeleid kunt leggen. Kijk vooral ook naar wat er al goed gaat en deel de gemeente daarover ook een pluim uit. Daarnaast kun je dan aangeven wat er nog verbeterd zou kunnen worden. Diverse gemeente willen wel, maar weten soms niet hoe. Daar kun je ze mee helpen!
Mail de brief naar de leden van de commissie waaronder armoedebeleid valt of naar alle leden van de gemeenteraad (zo belangrijk is het thema wel!). Vraag of ze de (inhoud van de) brief in een raadsvergadering willen bespreken. En willen betrekken bij de bespreking van de kadernota / voorjaarsnota. Mailadressen van raadsleden zijn te vinden op de gemeentelijke website.

Wij hopen er op deze manier een geslaagde gezamenlijke actie van te maken.
Vragen en vooral ook reacties op de petitie ontvangen we graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hartelijk dank voor jullie medewerking en veel succes!

Met vriendelijke groet,
namens de Sociale Alliantie.

Ruud Kuin, voorzitter
Raf Janssen, secretaris
Utrecht , 28 april 2015

Klik hier om de petitie te downloaden.

Afdrukken

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

t.a.v. Amel Namane/ Sociale Alliantie
p/a FNV
Correspondentie per mail heeft de voorkeur:

mailadres2

Volg ons op sociale media