logo-sociale-alliantie6

Mars tegen de armoede in Rotterdam

armoedemars rotterdamOp zaterdag 10 maart 2018 wordt er in Rotterdam een mars tegen de armoede georganiseerd door de Actiegroep Rotterdam Armoedevrij waar de Rotterdamse Sociale Alliantie (RoSA!) in vertegenwoordigd is. Vele Rotterdammers, maatschappelijke organisaties en vakbonden lopen mee. Ook vertegenwoordigers van de politieke partijen, die het manifest voor een nieuw rechtvaardig armoedebeleid ondertekend hebben

Er moeten meer dan 100.000 Rotterdammers op of onder de armoedegrens leven, waaronder een groot deel werkende armen. Want een baan blijkt vaak niet meer de oplossing te zijn, flexibel en slechtbetaald.
De bedoeling is om de mensen met de minste inkomens op te roepen op 21 maart naar de stembus te gaan voor de Gemeenteraadsverkiezingen.
"Na jaren tekort te zijn gedaan, het inkomen hebben zien achterblijven bij het modale inkomen, daardoor vaak schulden hebben opgebouwd, in sociaal isolement zijn geraakt, door de dienst werk en inkomen met de nek te zijn aangekeken is het nu tijd voor verzet. Om niet nog langer zonder respect behandeld te worden vanaf de Coolsingel. Alleen de mensen die het meest te lijden hebben gehad kunnen echt het politieke tij keren bij de verkiezingen."

Programma

14:00 uur verzamelen bij het beeld van Zadkine aan het plein 1940, met muziek en toespraken door Clara Sies (oprichter Voedselbanken Nederland) en Kitty Jong (voorzitter Landelijke Sociale Alliantie en vicevoorzitter FNV)
15:00 uur mars door het hart van Rotterdam
16:00 tot 17:00 uur manifestatie op het Schouwburgplein

Lees meer op www.armoedevrij2020.nl

Afdrukken

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

t.a.v. Amel Namane/ Sociale Alliantie
p/a FNV
Correspondentie per mail heeft de voorkeur:

mailadres2

Volg ons op sociale media