logo-sociale-alliantie6

Expeditie Sociale Coöperatie

De Sociale Alliantie heeft in 2014 een verkenning gedaan naar de Sociale Coöperatie. Die expeditie heeft geresulteerd in een aantal producten over deze vorm van anders ondernemen, die kansen kan bieden voor mensen om samen met anderen meer deel te kunnen nemen aan de samenleving.

Brochure

brochure-sociale-cooperatieEén van de producten  is een handzame en aantrekkelijk opgemaakte brochure 'Expeditie Sociale Coöperatie'. Daarin wordt verteld over de principes van sociale coöperaties en over het waarom van coöperaties. Er passeren kort enkele voorbeelden de revue en er zit een stappenplan in voor wie zelf een sociale coöperatie wil starten.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om gratis brochures te bestellen (naw-gegevens en gewenste aantal vermelden).
Klik hier om de brochure als pdf-document te downloaden.

Website

De inhoud van de brochure, en veel meer, is ook te vinden op een nieuwe website: www.socialecooperatie.nl. Daar vind je informatie over de principes van sociale coöperaties, voorbeelden, tips voor initiatiefnemers, tips voor ambtenaren en een stappenplan. Er is ook veel beeldmateriaal.

Klik hier om naar de website te gaan.

Video's

Op de website zijn de nodige filmpjes te vinden. Er is een algemene publieksfilm, en er zijn 8 video's van coöperatieve initiatieven.

Klik hier om de video's van voorbeelden te bekijken. Hieronder kun je de publieksfilm bekijken.

Sociale coöperaties - anders denken en doen

Bij het project van de Sociale Alliantie hoort ook een uitgebreide beleidsnotitie. 'Het kantelen begint aan de randen', luidt de ondertitel. Het bevat suggesties voor burgers, uitvoerders en bestuurders om anders te denken en anders te doen naar aanleiding van een onderzoek naar sociale coöperaties in een aantal wijken in Nederland. Ook hierin zijn weer voorbeelden te vinden. Verder is de notitie sterk gericht op wat lokale overheden kunnen doen om de mogelijkheden van sociale coöperaties te kunnen benutten.

Klik hier om de beleidsnotitie te downloaden.

Afdrukken

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

t.a.v. Amel Namane/ Sociale Alliantie
p/a FNV
Correspondentie per mail heeft de voorkeur:

mailadres2

Volg ons op sociale media