logo-sociale-alliantie6

Expertbijeenkomst EDASU

18 mei 2018 in Utrecht


edasuBij deze nieuwe aanpak van armoedebestrijding, ervaringsdeskundigheid in armoede en sociale uitsluiting (EDASU), zijn mensen uit armoede zelf actief bij de bestrijding van armoede. Dat betekent armoedebestrijding waarin de armen zelf een rol spelen: niet langer voor hen en zonder hen, maar beleid waarin armen zelf echt centraal staan. 
Mensen die zelf in armoede zijn opgegroeid, worden opgeleid tot ervaringswerkers. Zij leren kritisch naar zichzelf en hun verleden te kijken. Door de opleiding leren zij zichzelf te accepteren, hun verleden te erkennen en krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen. In Vlaanderen werken ze al sinds 1999 met ervaringsdeskundigen om de armoede te doorbreken. Er zijn opleidingen voor ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting in Utrecht, Groningen en Amsterdam.

Sleutelpersonen welkom voor expertmeeting

EDASU wil vanuit plaatsen in het hele land sleutelpersonen uit het netwerk van de Sociale Alliantie en het Knooppunt Kerken en Armoede bijeenbrengen om: 

  • hen te informeren over de methodiek EDASU om lokaal draagvlak te krijgen;
  • de kennis en ervaring van sleutelpersonen te benutten om een goed beeld te krijgen van de kansen en mogelijke obstakels bij de inzet van ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting;
  • te bespreken welke mogelijkheden en hobbels de deelnemers en EDASU zien om in meer gemeenten met de methodiek te gaan werken.

Aanmelden

De bijeenkomst zal plaatsvinden op 18 mei 2018 in de ochtend, met aansluitend lunch, bij FNV, Hertogswetering 159, Utrecht. 
Hebt u een contactennetwerk met organisaties en gemeentelijke instellingen in uw woonplaats en wilt aan deze bijeenkomst meedoen? Meld u dan aan.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om aan te melden.

Klik hier om meer te lezen over EDASU.

Afdrukken

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo initiatief nu

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

Stimulansz
t.a.v. Ger Ramaekers / Sociale Alliantie
Postbus 2758
3500 GT Utrecht

mailadres2

Volg ons op sociale media