logo-sociale-alliantie6

Alliantiedag Zuidoost

Vrijdag 20 november 2015, 9.30 uur - 16.30 uur
Theaterhotel de Oranjerie te Roermond

depijlerStichting De Pijler en de Sociale Alliantie organiseren weer een regionale Alliantiedag.
De dag is bedoeld voor vrijwilligers, belangenbehartigers, maatschappelijke organisaties, beleidsmakers, gemeenteraadsleden en wethouders.

Programma

  • Naar goed gebruik wordt er een bijdrage geleverd vanuit de wetenschap.
    Hans Bosselaar is onderzoeker en managing director van het Talma Instituut voor onderzoek naar werk, zorg en welzijn van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij zal bijvoorbeeld ingaan op de vraag of het basisinkomen een vernieuwing van de sociale zekerheid is ? Of valt er meer te verwachte van lokale initiatieven rondom coöperaties? En wat voor rol is er voor de inzet van ervaringsdeskundigheid?
  • Naast de wetenschap kijken we ook naar de lokale Limburgse praktijk met een presentatie van Bindkracht in Venlo en Samen uit de armoede Maastricht.
  • Ook de lokale politiek mogen we aan de tand voelen. Deze ingrediënten zorgen voor een interessant debat: nog nadrukkelijker dan voorheen is er tijd gereserveerd voor vragen en discussie!
  • De Sociale Alliantie stelt haar nieuwe project - De kracht van verbinden en versterken – voor. Initiatieven van, door, met mensen met lage inkomens, waarin zij maximaal eigen regie en zeggenschap hebben.
  • De Sociale Alliantie licht daarnaast de lobby rondom de ‘Verbetervoorstellen Armoede- en schuldenbeleid’ in het najaar toe. We kijken hoe we daar een bijdrage aan kunnen leveren.
  • Om al deze informatie verteerbaar te houden zorgen we voor een ludiek intermezzo en op gepaste tijden voor versterking van de innerlijke mens (koffie, thee, water, lunch, drankje na afloop).

Aanmelden

U kunt deze bijeenkomst gratis bijwonen. Reiskosten zijn voor eigen rekening.
Vriendelijk verzoek om u zo snel mogelijk (en uiterlijk 10 november) aan te melden.

De aanmelding is gesloten. Neemt u contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-42092030 (Ger Ramaekers).

In de week voorafgaand aan de Alliantiedag volgt voor degegen die zich hebben aangemeld een bevestiging met het definitieve programma.

Afdrukken

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

t.a.v. Amel Namane/ Sociale Alliantie
p/a FNV
Correspondentie per mail heeft de voorkeur:

mailadres2

Volg ons op sociale media