logo-sociale-alliantie6

17 oktober Wereldarmoededag

Op Wereldarmoededag en de week daarvoor worden er op veel plaatsen activiteiten teen armoede in Nederland georganiseerd. We lichten er een paar uit.

Armoedeweek Utrecht: Op naar een (kans)rijke toekomst?!

Een manifestatie voor kinderen en jongeren met een kleine beurs op 17 oktober. In de middag zijn kinderen en jongeren welkom in stadion Galgenwaard. Daarna vinden tal van activiteiten plaats op de velden van Sterrenwijk. In de avond is het tijd voor iedereen voor vermaak en vertier in Kytopia en zijn er praatjes over armoede en de Armoedeweek.
De manifestatie wordt voorafgegaan door een hele week van activiteiten in buurtcentra, op scholen en op straat. Er is een inspirerend en kleurrijk programma gericht op kinderen en jongeren.

Klik hier om meer te lezen.

Wereldarmoededag Rotterdam

Op dinsdagmiddag 17 oktober is er weer de jaarlijkse Werelddag tegen de Armoede in Rotterdam, georganiseerd door de Rotterdamse Sociale Alliantie (RoSA), in en samen met de Pauluskerk. De Werelddag wordt voor de elfde maal georganiseerd. Dit jaar staat een manifest centraal. Er is ook een optreden van een cabaret. RoSA viert die dag ook dat dit platform op 16 oktober 2007, door 50 mensen  is opgericht.

Klik hier om meer te lezen.

Armoedeweek Limburg

In Limburg vinden rond Wereldarmoededag ook de nodige activiteiten plaats.
In Venlo is enkele jaren geleden de werkgroep ‘Bindkracht’ opgericht. In deze werkgroep werken de gemeente Venlo, de gezamenlijke kerken, Humanitas, SchuldHulpMaatje Venlo, St. Groenewold en Jongerenkerk Venlo samen. Bindkracht organiseert op dinsdag 11 oktober een conferentie waarin stil gestaan wordt bij de problematiek van armoede binnen de gemeente Venlo.
De week ervóór – op woensdag 4 oktober – is er bij het bisdom in Roermond een startbijeenkomst voor deze campagne, waarin met name de rol van kinderen centraal komt te staan. Alle diaconale projecten die betrokken zijn bij kinderen in armoedesituaties zijn hierbij uitgenodigd.
In dezelfde periode wordt op zes plaatsen in Limburg de theaterproductie ‘De Omzieners’ op de planken gebracht. In dit toneelstuk worden de verhalen verteld van mensen die in armoede leven.

Klik hier om meer te lezen.

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

t.a.v. Amel Namane/ Sociale Alliantie
p/a FNV
Correspondentie per mail heeft de voorkeur:

mailadres2

Volg ons op sociale media