logo-sociale-alliantie6

AlliantieRaad

7 april 2017

logo sociale alliantie kleinOp 7 april, 10.00 - 13.30 uur, bij CNV in Utrecht, vindt een AlliantieRaad plaats. voor afgevaardigden van organisaties uit de achterban.
Tijdens de bijeenkomst van 7 april willen we met elkaar van gedachten wisselen aan de hand van feiten en voorstellen uit beleid en praktijk en signalen uit het veld. We willen samen speerpunten formuleren voor beide genoemde acties in 2017.
Naar verwachting zijn op 7 april politieke partijen nog met elkaar in overleg over de vorming van een nieuw kabinet. Tijdens deze kabinetsformatie en zeker als het nieuwe kabinet gevormd is, zal de Sociale Alliantie aandacht blijven vragen voor een beleid dat gericht is op het wegwerken en voorkómen van armoede, want ... een rijk land zonder armoede is rijker!

Met inleidingen en discussie over Kinderen in armoede en Minima-effectrapportages.

Twee thema's op de agenda

opgroeien zonder armoede kleinOp het programma staat een inleiding over bestrijding van armoede onder kinderen, door prof. dr. Nicolette van Gestel, onder meer voorzitter van de SER-commissie die onderzoek doet naar armoede onder kinderen. Discussie over de vraag wat landelijk en lokaal kan/moet gebeuren om armoede onder kinderen op te heffen en/of te voorkómen.
Zie het SER-advies van de commissie waarvan prof. Van Gestel voorzitter is.
Zie voor dit onderwerp ook ons thema-dossier Kinderen in armoede.

logo armoedecoalitie utrecht kleinEen tweede thema wordt gevormd door Minima-effectrapportages (MER) en de vertaling ervan in lokaal beleid. Gedachtewisseling met Marry Mos, secretaris van de Armoedecoalitie Utrecht, over Utrechtse MER en de vertaling ervan in het armoedebeleid van de stad.

Aanmelden, graag vóór 1 april, via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Klik hier voor het programma.

Adres

Stimulansz
t.a.v. Ger Ramaekers / Sociale Alliantie
Postbus 2758
3500 GT Utrecht

mailadres2

Volg ons op sociale media