logo-sociale-alliantie6

Armoede en Geluk

Bijeenkomst Rotterdam op maandag 13 februari 2017

Rotterdam heeft als grote stad in Nederland relatief de meeste armen, terwijl de aantrekkelijkheid van Rotterdam in de laatste jaren steeds meer is toegenomen. Is dit een tegenstelling? Of kun je, ook als je arm bent, er gelukkig wonen? En wat moeten we er aan doen om iedereen meer aan dit geluk te laten proeven. Over een jaar, in maart 2018, gaan we een nieuwe Gemeenteraad kiezen. Vandaar dat het belangrijk is dat niet alleen zoveel mogelijk Rotterdammers dan een stem gaan uitbrengen, maar ook dat iedereen meedenkt over wat voor Rotterdam we in de komende jaren willen hebben. En of het noodzakelijk is dat in dat er een Deltaplan tegen de armoede moet komen om Rotterdam armoedevrij te maken?

De bijeenkomst is op maandagmiddag 13 februari 2017 er wordt gezamenlijk georganiseerd door de Rotterdamse Sociale Alliantie, DonaDaria en Samen010.
Het is in het gebouw van DonaDaria aan de Gerard Scholtenstraat 129, 3035 SJ
Rotterdam, van 14:30 tot 17:00 uur. De zaal is open om 14:00 en na afloop is er
een drankje en een hapje.

Graag van te voren aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010-411 15 16.

Sprekers

Hans Goosen: “Wat gaan we de komende jaren aan de armoede doen?”
Patricia Ooms: “Over DonaDaria en over geluk”
Tjeerd de Boer: “Individualisering straft de armen”
Alexander Borst: “Over schaarste en de maatregelen in de bijstand”
WManuel Kneepkens: “Geld en geluk in Rotterdam”

Na een korte pauze wordt er een zaaldiscussie gehouden over stellingen die door de sprekers zijn ingebracht. Paolo Lopez leidt de discussie en ziet er op toe dat vooral praktisch (niet persoonlijk) met elkaar gedachten uitgewisseld worden.

Deel deze pagina via sociale media

logo armoede live 10jaarlater

logo initiatief nu

logo expeditie sociale cooperatie

Adres

Stimulansz
t.a.v. Ger Ramaekers / Sociale Alliantie
Postbus 2758
3500 GT Utrecht

mailadres2

Volg ons op sociale media