A | A | A
Sociale Alliantie
Home  
 
 
Home Trends Portretten Films Debatwijzer Voor Wie Bestellen Colofon

Portretten

Bekijk en beluister het portret van Rianne
Rianne : “Ik kan twee uur werken” Luister naar audio fragmenten op de portret pagina
Rianne heeft het vermoeidheidssyndroom CVS. Ze is alleenstaand, leeft sinds zeven jaar van een bijstandsuitkering en heeft een zoon van 18. Langer dan twee uur per dag werken gaat niet, maar Rianne zit niet stil.

Bekijk en beluister het portret van Hennie
Hennie : “Achtergelaten met hoge telefoonrekeningen” Luister naar audio fragmenten op de portret pagina
Hennie ging op haar zeventiende werken in de fabriek. Haar geld moest ze vroeger thuis afgeven. Door haar ex-man en haar dochter kwam ze in de schulden. Ze woont nu samen met Jan. Hennie heeft altijd veel weggegeven.

Bekijk en beluister het portret van Elly
Elly : “De armoede zit nog in mij” Luister naar audio fragmenten op de portret pagina
Elly had tal van baantjes en leeft al twintig jaar van een minimum-inkomen. Ze bracht er drie kinderen van groot. Nu is ze eindelijk uit de uitkering en heeft één baan. Tot haar schulden afbetaald zijn, heeft ze vijf tot tien euro per dag om van rond te komen. Thuis laat ze het licht aan.

Bekijk en beluister het portret van Andreas
Andreas : “Een nieuw lichaam” Luister naar audio fragmenten op de portret pagina
Andreas is 49 jaar en heeft sinds twintig jaar Multiple Sclerose (MS).
Hij werkt als remedial teacher op een basisschool, zo goed als het gaat. Andreas is alleenstaand en heeft een zoon van 19 jaar. Even wist hij niet hoe het verder moest.

Bekijk en beluister het portret van Johanna
Johanna : “Trouwen is voor altijd” Luister naar audio fragmenten op de portret pagina
Johanna is twee keer getrouwd en twee keer gescheiden. Haar zes kinderen bracht ze praktisch alleen groot. Ze is streng opgevoed, werkte al op haar veertiende en daarna in verschillende financieel-administratieve functies. Johanna ontvangt nu AOW en heeft geen aanvullend pensioen. Ze nam niet de weg van de minste weerstand.

Bekijk en beluister het portret van Irving
Irving : “Wat maken van mijn leven” Luister naar audio fragmenten op de portret pagina
Irving is 32 jaar en kwam op zijn 21ste van Curaçao naar Nederland. Hij had veel verschillende uitzendbaantjes en had korte tijd een bijstandsuitkering. Irving woont samen en heeft een kind. Nu werkt hij als jongerenwerker in Rotterdam. Zijn weg was lang.

Bekijk en beluister het portret van Paulien
Paulien : “Studeren wat je leuk vindt” Luister naar audio fragmenten op de portret pagina
Paulien was tien jaar lang onafhankelijk filmmaakster en leefde op bijstandsniveau. Ze heeft een vriend en een dochter en werkt nu als beeldarchivaris. Paulien leefde onder het minimum. En maakte onvergetelijke reizen

Bekijk en beluister het portret van Jan & Ardy
Jan en Ardy : “Geen redding” Luister naar audio fragmenten op de portret pagina
Jan en Ardy investeerden flink in hun veehoudersbedrijf. Als gevolg van de varkenspest gingen ze failliet en verloren alles. De boerderij van Jans familie moest verkocht. Tien jaar lang betaalden ze schulden af. Jan werkt nu in de groenvoorziening en Ardy doet schoonmaakwerk. Ze hebben drie inmiddels volwassen kinderen.

Bekijk en beluister het portret van Letina
Letina : “Mijn dochter is heel slim” Luister naar audio fragmenten op de portret pagina
Letina is gevlucht voor de oorlog in Eritrea. Ze is nu 38 jaar en woont twintig jaar in Nederland. Ze heeft een kleine betaalde baan, een uitkering en doet vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. Letina is alleenstaand, haar dochter is 15. Zij moet een goede baan krijgen.

Bekijk en beluister het portret van Jan
Jan : “Internet is mijn hoofdhobby” Luister naar audio fragmenten op de portret pagina
Jan is arbeidsongeschikt en heeft een Wajong-uitkering. Hij woont samen met Hennie en houdt van dingen uitvinden en internetten. Hennie leerde hij kennen via msn. Ze is zijn diamant.Sociale Alliantie