A | A | A
Sociale Alliantie
Home  
 
 
Home Trends Portretten Debatwijzer Voor Wie Bestellen Colofon


Films
Armoede is voor een vluchtige voorbijganger onzichtbaar, maar onthult zich als vanzelf wanneer je rustig de tijd te neemt om te kijken. Vijf filmpjes laten vijf Nederlanders zien voor wie de poort naar consumptie en rijkdom niet wilde openen.
De filmpjes zijn afkomstig uit de korte film Armoede Live! - arm in een rijk land (op dvd in het boek)

Bekijk de film van Rianne
Film 1: “Rianne”
Rianne heeft het vermoeidheidssyndroom CVS. Ze is alleenstaand, leeft sinds zeven jaar van een bijstandsuitkering en heeft een zoon van 18. Langer dan twee uur per dag werken gaat niet, maar Rianne zit niet stil.

Bekijk de film van  Elly
Film 2: “Elly”
Elly had tal van baantjes en leeft al twintig jaar van een minimum-inkomen. Ze bracht er drie kinderen van groot. Nu is ze eindelijk uit de uitkering en heeft één baan. Tot haar schulden afbetaald zijn, heeft ze vijf tot tien euro per dag om van rond te komen. Thuis laat ze het licht aan.


Bekijk de film van Jan en Ardy
Film 3: “Jan en Ardy”
Jan en Ardy investeerden flink in hun veehoudersbedrijf. Als gevolg van de varkenspest gingen ze failliet en verloren alles. De boerderij van Jans familie moest verkocht. Tien jaar lang betaalden ze schulden af. Jan werkt nu in de groenvoorziening en Ardy doet schoonmaakwerk. Ze hebben drie inmiddels volwassen kinderen.

Bekijk de film van Irving
Film 4: “Irving”

Irving is 32 jaar en kwam op zijn 21ste van Curaçao naar Nederland. Hij had veel verschillende uitzendbaantjes en had korte tijd een bijstandsuitkering. Irving woont samen en heeft een kind. Nu werkt hij als jongerenwerker in Rotterdam. Zijn weg was lang.


Bekijk de film van Jan
Film 5: “Jan”
Jan is arbeidsongeschikt en heeft een Wajong-uitkering. Hij woont samen met Hennie en houdt van dingen uitvinden en internetten. Hennie leerde hij kennen via msn. Ze is zijn diamant.


 
Sociale Alliantie